Enorme mogelijkheden voor elk ervaringsniveau

Fiets- en wandelparadijs

De Mont Ventoux bekend onder alle fietsliefhebbers ligt op 25 kilometer van onze deur.

Vanuit onze bastide zijn er verschillende fietsroutes die men in lus kan fietsen vanaf 20 kilometer tot 60 kilometer of meer… col de Propiac, col de Fontaube, col d’Eys en vele andere zullen je zeker aantrekken voor prachtige fietsuitstappen met adembenemende natuurlandschappen

In het dorpje Buis les Baronnies, op 2 kilometer van onze woonst is er mogelijkheid tot huren van alle soorten fietsen, waaronder ook elektrische fietsen. Met deze laatste vormen de bergen geen enkel obstakel om van de uitstap in alle rust te genieten.

Wij hebben alle nodige kaarten en geven heel graag tips en uitleg.

Van de antieke wereld tot moderne jazz

Cultuur in overvloed

Buis les Baronnies heeft zijn eigen theatergroep, jazzfestival en festival van klassieke muziek. In de zomermaanden is er steeds wel ergens iets te beleven.

Voor de cultuurliefhebbers heb je de Romeinse steden en dorpjes zoals Orange, Vaison La Romaine en Nyons, maar ook de kleine prachtige pittoresque dorpjes als Brantes, Sault, Apt, Montbrun-Les-Bains, Crestet en Sainte Jalle.

Met de auto liggen alle gekende provençaalse pareltjes op een boogscheut verwijderd : Arles, Les Baux de provence, Carpentras, Avignon.

En een daguitstap naar de Middelandse zee of de Camargue is zelfs haalbaar : Marseille, Saintes Maries de la Mer, Cassis…

Sport

In Buis les Baronnies heb je tal van recreatiemogelijkheden zoals parapente, paardensport, een recent aangelegde “via ferrata” op de Saint-Julien, of een bergbeklimming op de typische rotsen.

Verdrinken in de geuren en smaken van de Provence

Gastronomie

Een rijke keuze voor iedereen: wijnen, kazen, marktjes vol lokale heerlijkheden, …

Liggend midden in enkele bekende wijnregio’s, geeft onze B&B verschillende mogelijkheden om een goede wijndegustatie te gaan doen:

  • Coteaux des Baronnies : Sainte-Jalle / Puymeras /… eigenlijk heel onze streek
  • Côte de Ventoux : Bedoin en alle dorpjes rond de Mont Ventoux …
  • Côte du Rhône : Van de simpele tot de meest verfijnde wijnen kan je vinden in onder andere Gigondas, Vacqueras, Seguret, Cairanne, Rasteau, Chateau-neuf-du-pape

Tijdens de vakantieperiode zijn er links of rechts zeker de aangename wijnfeesten ….

Overal vind je de typische Provençaalse marktjes. In Buis zelf op woensdag en zaterdag / In Vaison-la-Romaine op dinsdag / In Nyons op donderdag. Hier kan je je hartje ophalen aan alles wat de streek te bieden heeft.

Zin in een geitenkaasje, in een artisanaal gemaakte worst in alle vormen en soorten, in een lekker olijfje met de kroonolijf die van Nyons, in een vers stuk fruit zoals abrikozen en de overheerlijke Cavaillon, of eerder een rijpe coeur de boeuf-tomaat…alles is hier mogelijk, terwijl de intense geuren van thijm, lavendel, laurier, marjolein, salie, basilicum je tegemoet komen.

De moeite om te bezoeken is ook het Maison des plantes aromatiques et médicinales in Buis les baronnies.